Colony Hotel in Miami BeachEen hotel is er natuurlijk om je een heerlijke plek te geven om je te laten ontspannen en van de broodnodige nachtrust ter voorzien. Maar in Miami en met name in South Beach is het ook een heuse bezienswaardigheid. De beroemde hotels in het historisch Art Deco District zijn een lust voor het oog. Een wandeling over Ocean Drive met aan één zijde deze fraaie hotels en aan de andere kan Lummus Park en de stranden is een van de dingen die je hier zeker moet ondernemen.

Inhoudsopgave

Waar overnachten in Miami?

Deze vraag is lastig te beantwoorden maar we kunnen je zeker op weg helpen. Je keuze voor een hotel in Miami hangt van enkele factoren af dus stel jezelf eerst de volgende vragen. Welk Hotel? Wil je een kort of lang verblijf? Wil je in de buurt van het strand? Heb je eigen vervoer? Waarom verblijf je in Miami? Wat is je budget? Hou je van uitgaan of rust? Al deze vragen zijn belangrijk voor je keuze. Op deze pagina zetten we wat tips op een rijtje.

(tekst gaat verder onder foto)

Hotel Avalon Miami Beach

Miami Beach

Miami is een enorme stad voor ieder wat wils. Om het je gemakkelijk te maken starten we het overzicht met het meest populaire deel van Miami. Miami Beach is een stad die valt onder Miami-Dade, het conglomeraat van steden die samen Miami genoemd worden. In Miami Beach vind je de populairste stranden, het Art Deco District en het bruisende uitgaansleven. Let op: Miami Beach is groot en we kunnen je keuze voor een hotel makkelijker makkelijker maken. De wijken in Miami Beach verschillen enorm dus lees rustig verder. Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Miami Beach.

Miami Beach

South beach

South Beach is het kloppende hart van Miami Beach. De meeste toeristen zoeken deze plek als ze Miami gaan bezoeken. Dit is niet alleen het gebied met de dure auto’s, de jetset en Instagrammodellen maar ook de beroemde Ocean Drive, het Art Deco District en een van de beroemdste stranden ter wereld met de gekleurde lifeguard towers. Een hotelovernachting is hier niet goedkoop maar je krijgt nergens anders dan hier het luxe “Miami-gevoel”. Je zit midden in het bruisende uitgaansleven en alles is op loopafstand of bereikbaar met een Citybike.

Voordelen Nadelen
Vlakbij het strand; centrale ligging; luxe Miami-gevoel; historisch hotels Duur; parkeren soms moeilijk en ook duur.

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Miami Beach.

South Beach

Art Deco Hotels South Beach

Mid-Beach

Ten noorden van South Beach vind je de wijk Mid-Beach. Mid-Beach bestaat uit de buurten Nautilus, Bayshore en Oceanfront waarbij de laatste één van de beste plekken is om te overnachten. De luxe 5-sterren hotels zijn erg prijzig maar voor alle hotels aan Collins Avenue geldt dat de ligging echt geweldig is!

Voordelen Nadelen
Vlakbij het strand; “Miami-gevoel”; mooie hotels; rustiger dan South Beach; makkelijker en goedkoper parkeren Eigen vervoer sterk aanbevolen, Luxe hotels zijn duur

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Mid-Beach.

Mid-Beach

Veel Nederlanders gaan naar Mid-Beach voor een heerlijke zonvakantie. Hier vind je namelijk hotel RUI Plaza Miami Beach wat al jaren tot de meest gereserveerde hotels van Florida behoord. Dit 4-sterren hotel heeft een goede ligging en ligt ook nog eens aan een prachtig strand.

North Beach

Ten noorden van Mid-Beach vind je de wijk North Beach. Hier vind je voor veel privé-appartementen en minder vakantieadressen. Wanneer je naar North Beach gaat dan zullen de stranden en de omgeving nog iets rustiger zijn dan in Mid-Beach.

Voordelen Nadelen
Vlakbij het strand; “Miami-gevoel”; mooie hotels; rustiger dan Mid-Beach; makkelijker en goedkoper parkeren Eigen vervoer sterk aanbevolen, Luxe hotels zijn duur

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in North-Beach.

North Beach

Surfside, Bal Harbour en Sunny Isles

Iets verder naar het noorden vind je de plaatsen Surfside, Bal Harbour en Sunny Isles. Deze plaatsen horen niet meer bij Miami Beach of Miami maar vallen wel binnen het conglomeraat Miami. Maakt het uit? Wat ons betreft niet, de gemiddelde reiziger heeft het niet eens door omdat Miami zo groot is en alles in elkaar overloopt. Deze plaatsen hebben enkele belangrijke voordelen. Zo is het hier rustiger, als je daar behoefte aan hebt en ook goedkoper. Je hebt hier wel een huurauto nodig, er is weinig te doen naast relaxen aan het strand. South Beach is circa 30 minuten rijden vanaf Sunny Isles.

Voordelen Nadelen
Vlakbij het strand; veel rustiger; makkelijker en goedkoper parkeren Eigen vervoer sterk aanbevolen, weinig te doen

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Surfside.

Surfside

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Bal Harbour.

Bal Harbour

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Sunny Isles.

Sunny Isles

Hotel bij de luchthaven

Wil je maar één nacht in Miami blijven dan kan een overnachten bij de luchthaven Miami International Airport handig zijn. Misschien start en eindigt je rondreis in Miami of ben je op doorreis. Heerlijk om dan lekker dicht bij de luchthaven te blijven. Even acclimatiseren en ontspannen voor je reis verder gaat. De prijzen zijn stuk lager dan aan de stranden en de meeste hotels hebben een gratis shuttlebus. Ideaal als je naar de luchthaven moet of naar je hotel.

Voordelen Nadelen
Dichtbij luchthaven, handig bij doorreizen, goed betaalbaar, gratis shuttlebussen Weinig te doen, geen strand, omgeving is niet mooi

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Surfside.

Omgeving Miami Airport

Downtown Miami

In veel grote steden in Amerika is het centrum van de stad aangeduid met de toevoeging Downtown. Hier vind je voornamelijk zakenleven en dus ideaalvoor zakelijker reizigers. Veel grote ketens vind je Downtown zoals Hyatt, Hilton en InterContinental. De hotels zijn gericht op ontspanning en comfort voor de zakenlui maar hierom ook natuurlijk ook prima voor toeristen.

Voordelen Nadelen
Centraal gelegen, goed prijzen in weekend, veel goeie voorzieningen, ideaal voor zakelijke reizigers Veiligheid avond, geen strand, omgeving is niet mooi

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in Downtown Miami.

Downtown Miami

Overige wijken

Miami is enorm groot maar mogelijk zoek je iets ertussen? Je zou een hotel kunnen zoeken langs een snelweg even buiten alle drukte. Ideaal om van daaruit alles te bezoeken, zowel in de stad als de omgeving. Wijken als Coconut Grove en Coral Gables zijn ook leuk om een hotel te zoeken. Staar je alleen niet blind op alleen de prijs want sommige wijken zijn zeker niet veilig in Miami.

Klik in de onderstaande tabel en bekijk de beschikbaarheid in heel Miami.

Hotels in Miami

Extra kosten

Zoals bij veel hotels moet je in Miami goed letten op bijkomende kosten. Deze maken de hotelovernachting in sommige gevallen een stuk duurder.

Ontbijt

Heerlijk genieten van een vers ontbijtje, wie wil dat niet! Ter plaatse een ontbijt toevoegen aan je verblijf of buiten de deur ontbijten is natuurlijk mogelijk maar reken dan zeker op prijzen van 15 tot 20 dollar per persoon inclusief fooi en tax.

Parkeergeld

Soms is parkeren gratis maar vaak ook niet en dan betaal je zeker in South Beach al snel de hoofdprijs. Reken daar op minimaal 50 dollar of meer voor valetparking. Je auto wordt gebracht en gehaald en ook deze medewerker rekent elke keer op een kleine fooi.

Resort Fee

Deze zogenaamde resort fee is overgewaaid uit Las Vegas en op meerdere plaatsen in Amerika te vinden. Sommige hotels maken namelijk gebruik van deze resort fee en is verplicht bij een overnachting zonder dat je dit ziet in de kamerprijs. Via deze resort fee betaal je alle ‘gratis’ extra’s die het hotel te bieden heeft. Je kan hierbij denken aan  ligstoelen en badlakens bij het zwembad, WIFI, telefoongesprekken, het fitnesscentrum en koffie in de lobby. Deze “Resort Fee” staat vaak ter discussie maar wordt nog veel gezien overal.

Links

Foto’s: ©I Love Miami

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.