Één van de leukste dingen tijdens een bezoek aan Miami is een wandeling over de beroemde Ocean Drive. Deze straat is met recht het boegbeeld van Miami Beach. Ocean Drive is het decor van veel films en televisieseries.

Inhoudsopgave

Ocean Drive

Dit is één van de meest bekende straten van Miami en “the place to be”! Je vindt langs deze straat restaurants, bars en hippe clubs. Deze kleurrijke straat geeft je direct het gevoel alsof je in een film zit. Dit komt vooral door de gebouwen, de sfeer en de dure auto’s die af en aan rijden. Je maakt hier grote kans om een beroemdheid tegen het lijf te lopen. Het is hier zien en gezien worden.

Ocean Drive is circa 2 kilometer lang. De straat start in het zuiden bij South Pointe Park Pier, even ten zuiden van 1st Street, en eindigt ter hoogte van 15th Street bij Lincoln Street. Aan één zijde van de straat vind je het Art Deco District. In de gekleurde gebouwen tref je voornamelijk hotels, restaurants, bars en clubs. Aan de andere kant loopt de straat langs Lummus Park. Dit is een groot park met palmbomen, wandelpaden en sportvelden. Ocean Drive loopt verder over de gehele lengte paralel aan de beroemde stranden van South Beach.

In veel films, tv-series en zelfs games is Ocean Drive het toneel geweest. Één van de beroemdste series is natuurlijk Miami Vice en CSI Miami. Niet alleen Ocean Drive zelf maar ook enkele losse gebouwen langs de straat zijn gebruikt in films en series als Scarface, Bad Boys en Dexter.

Art Deco District

In het zuiden van Miami Beach vind je het Art Deco Historic District. Tussen 6th Street, Alton Road en Collins Canal, vind je circa 800 historische gebouwen. Al deze gebouwen kan je scharen onder Art Deco, streamline moderne en mediterranean revival. Er is veel geld geïnvesteerd om de gebouwen te renoveren waarmee deze wijk uniek in de wereld is. Nergens ter wereld is zo’n grote verzamelen gebouwen te vinden in Art Deco stijl als in Miami Beach. Een begeleidde tour door het Art DecoDistrict reserveer je eenvoudig bij het Art Deco Welcome Center of via online touroperators als GetYourGuide of Viator.

Pastelkleuren

De gebouwen in Art Deco stijl hebben karakteristieke pastelkleuren. De gebouwen hebben over het algemeen horizontale strakke lijnen met ronde hoeken en ramen. De gebouwen zijn vaak glad gestuct in zachte pastelkleuren. De meest gebruikte kleuren zijn blauw, roze, oranje en geel en groen.

Neonverlichting

Ocean DriveErg leuk is om in de avond over Ocean Drive te lopen. Dat kan natuurlijk gewoon in een korte broek met t-shirt of luchtige uitgaanskleding. Hou je van fotograferen? Je kan hier prachtige avondfoto’s maken. De gebouwen zijn allemaal prachtig versierd met neonverlichting. De straat komt echt tot leven! Hier vind je het bruisende uitgaansleven van Miami met de restaurants, bars en clubs.

Art Deco Welcome Center

In het Art Deco Welcome Center vind je informatie over het Art Deco “Historic District”. Er is hier een museum, tentoonstelling en een klein winkeltje. Er worden hier lezingen gehouden en films getoond. Vanuit hier worden ook begeleide wandelingen georganiseerd. Het Art Deco Welcome Center en het museum is geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur op vrijdag tot en met maandag.

Art Deco Welcome Center aan Ocean Drive.
Art Deco Welcome Center aan Ocean Drive.

Je vindt het Art Deco Welcome Center hier: 1001 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten.

Versace Mansion

Casa Casuarina, zoals Versace Mansion ook bekend staat, is een klein paleis aan Ocean Drive. Het huis, in mediterranean revival stijl, is in 1930 gebouwd in opdracht van Alden Freeman. Tussen 1937 en 1992 was het huis in handen van Jacques Amsterdam en heette het The Amsterdam Palace. Echt bekend werd het huis toen het in 1992 werd gekocht door Gianni Versace. Hij liet het huis renoveren en uitbreiden. Op 15 juli 1997 werd Gianni Versace voor het huis vermoord.

Casa Casuarina is sinds 1999 in handen van Barton G. Weiss die er een hotel en restaurant van heeft gemaakt.

Versace Mansion aan Ocean Drive
Casa Casuarina aan Ocean Drive Miami Beach.

Je vindt Versace Mansion hier: 1116 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten.

Lummus Park

Een groot deelvan Ocean Drive loopt langs Lummus Park. Het park scheidt Ocean Drive en het strand van South Beach. In het park kan je genoeg doen! Je kan hier natuurlijk heerlijk van d zon genieten, zwemmen in de oceaan en natuurlijk mensen kijken. Neem ook zeker de moeite om door het park te wandelen, huur een fiets of zelfs rollerskates. Zeker als het in de zomer warm is zal Lummus Park als vroeg in de ochtend bezet worden voor een verfrissend windje. In het park vind je ook enkele sportveldjes waar mensen de hele dag volleyballen.

Ter hoogte van 9th street vind je “Muscle Beach”. Dit is een outdoor gym waar veel mensen zich verzamelen om te trainen. Naast keihard trainen is het hier natuurlijk zeker de bedoeling om gezien te worden. Hier wordt mening filmpje of foto gemaakt voor Intagram of TikTok.

Lummus Park Ocean Drive Miami Beach
Lummus Park aan Ocean Drive Miami Beach.

Je vindt het Lummus Park hier: 1130 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

Strand South Beach

De stranden van South Beach vind je langs het grootste deel van Ocean Drive. De straat wordt slechts gescheiden door een park, hotel of appartementencomplex. In alle gevallen is het strand zeer eenvoudig te bereiken op loopafstand. Op deze stranden staan de tientallen beroemde gekleurde lifeguard towers. Parallel aan Ocean Drive, tussen het strand en de straat, loopt de Beach Walk. Dit is een prachtig wandelpad waar je eenvoudig langs de stranden en Ocean Drive kan wandelen. De Board Walk start helemaal in het zuiden bij South pointe Pier en loopt parallel aan Ocean Drive enkele kilometers richting het noorden.

Links

Foto’s: ©I Love Miami

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.