Wanneer je aan Miami denkt dan denk je aan prachtige stranden. Het meest zuidelijke strand van Miami Beach is South Pointe Beach.

South Pointe Beach

De stranden van Miami Beach beginnen in het zuiden van de stad aan de South Pointe Park Pier.  Dit stuk strand staat met name bekend om South Pointe Park Pier, met een prachtig uitzicht over Miami Beach en het grote park South Pointe Park. In dit zuidelijkste punt van Miami Beach begint ook de Ocean Drive richting het noorden. Ocean Drive is circa 1,5 kilometer lang en onderdeel van het Art Deco-district. Ocean Drive is het boegbeeld van Miami Beach met de honderden pastel gekleurde hotels en bars.

South pointe Park Pier
South Pointe Park Pier

Kaart


Kaart en route naar South Pointe Beach in Google Maps.

Parkeren

Je kan in de buurt parkeren op de Miami Beach Parking Lot. Het is een kleine parkeerplaats met een deel valetparking. Doordeweeks is het tarief enkele $ per uur maar in het weekend gaat het tarief hier flink omhoog, richting de 20$, of je nu kort of lang wil parkeren.

Openingstijden: 24/7
Adres: 3 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

Bezienswaardigheden

South Pointe Park

South Pointe Park is een park wat aan het zuidelijkste puntje van Miami Beach ligt. Het park is circa 7 ha. met wandel- en fietspaden waar je heerlijk kan genieten. Er zijn speelveldjes voor de kinderen en er is een speciaal deel voor honden. Langs het park is een observatiedek gemaakt waar je kan genieten van het uitzicht over Miami, de passerende cruiseschepen en de vele vissers.

Openingstijden: zonsopkomst – 22:00 uur.
Toegang: gratis
Adres: 1 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

South Pointe Park Pier

In het verlengde van het park vind je de South pointe Park Pier. Deze Pier is zeker rond zonsopkomst en ondergang een aanrader. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht richting Miami Beach. De Pier is enkele jaren geleden gerenoveerd en voorzien van vele voorziening voor vissers. Zo kunnen de vangsten versneden en gewassen worden en zijn er speciale vuilnisbakken geplaatst om vislijnen te recyclen.

Openingstijden: 7:30 uur – zonsondergang
Toegang: gratis
Adres: 1 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

Links

FAQ

Waar ligt South Pointe Beach?

South Pointe Beach is het meest zuidelijk gelegen strand van Miami Beach, zie kaart.

Wat zijn de openingstijden van South Pointe Beach?

Het strand van South Pointe Beach is 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week.

Wat kost South Pointe Beach?

Het strand bezoeken is gratis. Voor een parasol, strandbed en bijvoorbeeld water betaal je de hoofdprijs.

Waar parkeren bij South Pointe Beach?

Je kan je auto parkeren bij de dichtstbijzijnde Miami Beach Parking Lot. Deze zijn wel vaak druk en in het weekend betaal je ook hier de hoofdprijs.

NB: deze website is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug voor meer informatie over de stranden van Miami.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*