Wanneer je naar Miami in Florida wilt gaan dan ontkom je er niet aan om te vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport en Brussel Airport zijn gelukkig vele mogelijkheden om naar Miami in de Sunshine State te vliegen. Hieronder enkele praktische informatie over vliegen naar Miami.

Vliegveld

Het internationale vliegveld van Miami heet Miami Airport en licht ten westen van Miami Beach en centraal in het agglomeraat van steden, wijken en districten.

Adres: 2100 NW 42nd Ave, Miami, FL 33126, Verenigde Staten
IATA-luchthavencode: MIA
ICAO-luchthavencode: KMIA
Alias: Miami International Airport Wilcox Field


Wil je naar het vliegveld navigeren? Klik hier voor een route en kaart in Google Maps.

Luchthaventransfer

Hoe kom je van Miami Airport in Miami Beach, Miami, Fort Lauderdale of West Palm Beach? Zoals elke grote stad zijn er meerdere opties om na je vlucht je bestemming te bereiken.

Openbaar vervoer

Wanneer je naar Miami wilt vanaf de luchthaven dan is de metro een goeie optie. De Miami Mover (MIA Mover) brengt je binnen enkele minuten, gratis van de luchthaven naar Miami Airport Station vanwaar je de Metrorail kan nemen naar het centrum van de stad. Deze metro rijdt tussen 5:00 – 2:00 uur elke 15 en 30 minuten. De totale reistijd met de metro vanaf Miami Airport naar het centrum is circa 30 minuten.

Wanneer je vanaf Miami Airport direct naar Miami Beach wilt met het openbaar vervoer dan is de bus een goeie optie. De Miami Beach Airport Express rijdt tussen 6:00-23:40 uur elke 20-30 minuten tussen Miami Airport en Miami Beach. Afhankelijk van uw eindpunt bedraagt de reistijd met deze bus tussen de 40-60 minuten.

Wanneer West Palm Beach, Fort Lauderdale of Hialeah je bestemming is, neem dan eerst de gratis MIA Mover Miami Airport Station en vanaf daar pak je de Tri-Rail trein. De reistijd naar Fort Lauderdale bedraagt circa 50 minuten met de trein. Voor de treinreis naar West Palm Beach moet u rekenen op circa 1 uur en 50 minuten.

Taxi

Het is uiteraard ook mogelijk om een taxi te nemen naar downtown Miami. Deze rit kan in circa 20 minuten voor 25$ maar reken in de spits zeker op een reistijd van circa 40 minuten en minimaal 35$. De rit naar Miami Beach kost je minimaal 35$ maar reken ook hiermee op een minimale prijs vanwege eventuele files en ander oponthoud.

Autohuur

De laatste optie om je reis te vervolgen is het huren van een auto. De Miami Rental Car Center (RCC) is bij Miami Airport Station welk je kan bereiken met de gratis MIA Mover. Hier bevinden zich alle bekende grote autoverhuurbedrijven. Via Rentalcars.com of TUI cars kan je vooraf alle prijzen veehuurprijzen vergelijk en eventueel een aanbieding vooraf reserveren.

Vliegtijd

Vliegtuigmaatschappijen

Prijs vliegticket

FAQ

Wie vliegen er rechtstreeks naar Miami? Ja, je kan met KLM rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Miami.
Rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam naar Miami? Ja.
Rechtstreeks vliegen vanaf Brussel naar Miami? Nee, je hebt minimaal 1 tussenstop.
Hoe lang is het vliegen naar Miami? Het is 7740 km vliegen vanaf Amsterdam naar Miami.
Hoe ver is het vliegen naar Miami? Het is 8 uur en 45 minuten vliegen vanaf Amsterdam naar Miami.
Hoe heet de luchthaven van Miami? Miami International Airport (MIA)

NB: deze website is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug voor meer informatie over vliegen naar Miami.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.