Wanneer je op vakantie naar Miami of Florida gaat wil je natuurlijk genieten en het liefst bij een lekker zonnetje en wie niet? Als je een vakantie aan het voorbereiden bent dan heb je snel enkele vragen over het weer in Miami welke we hier proberen te beantwoorden.

Hoe is het weer in Miami?

Wanneer je een vakantie naar Miami aan het voorbereiden bent dan heb je al snel enkele vragen. Hoe is het weer in Miami? Wanneer is de beste reistijd voor Miami? Wat zijn de laatste weersvoorspellingen voor Miami? Wanneer is het orkaanseizoen in Miami? Wat is je klimaat in Miami? Wij proberen ze op deze pagina voor je te beantwoorden.

Weersvoorspellingen

Bekijk hieronder het actuele weer in Miami en de weersvoorspelling voor de komende dagen:

MIAMI WEER

Klimaat Miami

Miami heeft een echt subtropisch klimaat. De winters zijn vaak warm en zonnig, de zomers zijn erg heet. Dit is de reden dat deze stad miljoenen inwoners heeft en vele miljoenen bezoekers per jaar. Van november tot en met maart is er kans op warm weer en hoge zonzekerheid. De gemiddelde maximum temperaturen in deze maanden liggen rond de 24 graden met uitschieters. Voor de winter is het gemiddelde aantal uren zon (7-8) nog erg hoog en de kans op regen is laag. Vanaf april tot en met oktober wordt de kans op extreem warm weer steeds hoger met gemiddelde temperaturen boven de 30 graden. De kans op regen neemt in deze periode ook toe maar een verfrissende bui kan dan geen kwaad. De gemiddelde temperatuur van de zee (oceaan) ligt aan het einde van de zomer rond de 29 graden en zak gedurende winter naar circa 23-24 graden.

[tabel volgt]

Beste Reistijd voor Miami?

In Miami tref je het gehele jaar warme temperaturen aan maar de beste reistijd voor Miami is van november tot en met april. Er valt in deze maanden weinig regen, de luchtvochtigheid is lager dan in de zomer en de temperaturen zijn nog gematigd. Ondanks de vaak hoge temperaturen en kans op orkanen is het hoogseizoen voor vakantie naar Miami toch in de zomer. Dan moet je alleen geen moeite hebben met warme vochtige temperaturen.

  • januari;
  • februari;
  • maart;
  • april;
  • november;
  • december;

Orkaanseizoen

Het orkaanseizoen duurt officieel van juni tot en met november maar de meeste orkanen trekken richting Florida in augustus en september. Tijdens deze periode is er kans op sterke winden, hoge regenval en overstroming. We kennen allemaal wel de beelden op TV van de orkanen Wilma (2005) en recenter Irma (2017). We spreken van een Orkaan als er sprake is van minimaal windkracht 12 met een gemiddelde windsnelheid van 118 km/u gedurende 10 minuten. Tijdens orkaan Irma werden gemiddelde windsnelheden gemeten van 295 km/u en windstoten van ruim 350 km/u.

Hoewel er elke jaar enkele kleine en grote orkanen zijn bereiken ze Miami meestal niet. Orkanen zijn ook gelukkig goed te voorspellen en ze worden ze goed in de gaten gehouden. Inwoners en toeristen zullen tijdig worden geëvacueerd. De kans dat je tijdens je vakantie in Miami of Florida wordt verrast door een orkaan is nihil. Voorspellingen en meer informatie over orkanen kan je vinden op de website van de National Hurricane Center.

Links

Disclaimer

De gegevens over het weer en klimaat zijn met zorgvuldigheid samengesteld. Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. I Love Miami, en andere leden betrokken bij het ontwikkelen van deze website, voelen en nemen dan ook geen enkele aansprakelijkheid op zich bij ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de bovenstaande informatie.