Key West is een stad aan het einde van de Overseas Highway op het zuidelijkste punt van de Florida Keys en tevens van de Verenigde Staten.

The Keys

Overseas Highway Florida KeysEen dagtocht vanuit Miami naar Key West is een echte belevenis. Met de auto rij je over de Overseas Highway, over de vele eilanden van The Keys. Deze rit alleen al is een echte belevenis! Op sommige stukken heb je de Atlantische Oceaan aan je ene hand en de Golf van Mexico aan je andere hand. De rit vanaf Miami Beach duurt ruim 3 uur (270 km) maar je zal je geen moment vervelend. De Florida Keys ademen een eigen sfeer en cultuur.

Key West

Key West is een kleine 7km lang en 2 km breed en ligt aan het einde, of begin, van de Overseas Highway. Het eiland telt rond de 25.000 inwoners. Key West is niet te vergelijken met het vaste land van Florida. Naast de eigen architectuur heerst er een hippie-achtige relaxte sfeer op het eiland. De Spaanse en Colombiaanse invloeden zijn duidelijk te zien op Key West.

Old Town

In westelijke deel van Key West tref je de oudste wijken. Hier is ook de Old Town te vinden met de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in het historic district. In de oude binnenstad zijn de vele klassieke gastenhuizen, houten herenhuizen en bungalows te vinden. Door de Old Town loopt de gezellige, twee kilometer lange Duval Street. Diverse horecagelegenheden, zoals Sloppy Joe’s bar, houden de herinneringen in stand.

Bezienswaardigheden

Southernmost Point Key WestKey West heeft veel leuke dingen om te bekijken.

  • Southernmost Point
  • Duval Street
  • Mallory Square
  • Sunset Pier
  • Ernst Hemingway House
  • Audubon House
  • Shipwreck Museum

Dagtocht Key West

Wil jij vanuit Miami naar Key West? Dan zijn er verschillende opties. Je kan natuurlijk een auto huren en zelf naar Key West rijden. Wil je liever een verzorgde tour naar Key West dan kan dit ook natuurlijk ook. Je kan Key West bereiken per bus, boot en zelfs per vliegtuig.

Foto’s Key West

Foto’s: ©ILoveMiami

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.