Miami is een ontzettend grote stad en het hele conglomeraat van steden telt miljoenen inwoners. Je kan je voorstellen dat hier veel stenen en beton te vinden zijn. Maar is er ook natuur te vinden in de buurt van Miami? Jazeker! Het oosten van Miami grenst natuurlijk aan de Atlantische Oceaan maar ten westen en zuiden van Miami is enorm veel natuur te vinden.

Inhoudsopgave

Natuurgebieden

We zullen ons op deze pagina vooral richten op de grote natuurgebieden en nationale parken in de omgeving. Uiteraard zijn er in Miami ook enkele kleine en grotere parken te vinden en wat kleine natuurgebieden. De onderstaande natuurgebieden moet je zeker bezoeken tijdens een rondreis door Florida maar verdienen ook zeker een bezoek bij een langdurig verblijf in de stad.

Everglades

Everglades, prachtige natuur in de omgeving van MiamiÉén van de bekendste natuurgebieden van Florida, misschien wel van Amerika, ligt vlak naast Miami. Vanaf South Beach ben je binnen 45 minuten rijden als bij de eerste airboats die je over de moerassen van de Everglades laten racen. De noordelijke ingang van de Everglades, Shark Valley Visitor Center is op ongeveer 60 minuten rijden vanaf South Beach. De Zuidelijke ingang, bij Ernest F. Coe Visitor Center, is ook ongeveer 60 minuten rijden.

De Everglades staan natuurlijk bekend om de vele alligators. Wanneer je naar het natuurgebied rijdt zie je ze al snel in de kanalen rond het park liggen. Je kan ze haast niet missen! Ga je met een huurauto naar de Everglades en wil je naar binnen? Dan betaal je per auto 30 dollar entreegeld. Bewaar je toegangsbewijs goed! Hiermee kan je 7 dagen de Everglades in en het is ook geldig bij de andere ingang.

Ben je niet in het bezit van een huurauto en wil je vanuit Miami de Everglades bezoeken? Reserveer dan online een dagtocht bij GetYourGuide of Viator.

Airboat tours Everglades

Florida Keys

Biscayne National Park

Big Cypress National Preserve

Alligator in de buurt van MiamiBen je in het bezit van eigen vervoer? Neem dan de moeite om Hwy 41 verder te rijden richting het westen. Op circa 10 kilometer ten westen van Shark Valley Visitor Center begint de Loop Road. Dit is een scenic road die je door Big Cypress National Preserve laat rijden. De route is circa 38 kilometer lang waarvan 30 kilometer over een onverharde weg gaat. Tijdens deze route waan je jezelf in de jungle. Overal waar je kijkt zie je alligators, schildpadden, vissen, af en toe Kirby Storter Boardwalkeen slang en tientallen exotische vogels. Na circa 38 kilometer kom je weer op de Hwy 41. Het mooiste is om nu nog circa 5 kilometer naar het westen (richting Naples) te rijden en te stoppen bij Kirby Storter Roadside Park. Hier is een korte wandeling over de moerassen van Big Cypress National Preserve. Een wandelpad van houten vlonders brengt je over de grassen de bossen in. Let ook hier goed op wat er onder je zit, met een beetje mazzel kom je hier ook weer alligators, schildpadden enkele vogels tegen. Een ritje over de Loop Road en een wandeling over de Kirby Storter Boardwalk is een uniek uitstapje tijdens je strandvakantie in Miami!

Meer informatie over de Loop Road en Kirby Storter Boardwalk.

Loop Road Florida

Francis S. Taylor Wildlife Management Area

Links

Foto’s: ©I Love Miami

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.