Wanneer je op vakantie naar Miami of Florida gaat heb je geen visum nodig. Nederlandse staatsburgers vallen onder het Visa Waiver Program (VWP) en wanneer je niet langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten gaat verblijven kan je een elektronische reisvergunning (ESTA) aanvragen.

ESTA

Wanneer je naar Miami mag reizen om een ESTA dan kan je deze uiterlijk 72 uur, maar liever wat ruimer, voor je vertrek aanvragen via de website van de U.S. Customs and Border Protection. Een aanvraag is eenvoudig te doen, je hoeft alleen wat vragen te beantwoorden via de website. Sommige vragen zijn niet te beantwoorden en wel verplicht, vul dan UNKNOWN in, de helpknop op de site legt ook waar dit kan. Vergeet niet de website op Nederlands te zetten rechtsboven, dit maakt het aanvragen nog eenvoudiger.

Meer info over het aanvragen van een ESTA.

Geldigheid

Wanneer je aanvraag is goedgekeurd dan is de ESTA 2 jaar geldig. Je kan dan 2 jaar lang reizen mits je reispapieren niet veranderd zijn. Als je een nieuw paspoort moet aanvragen omdat deze verlopen is dan moet je voor je volgende bezoek ook een nieuwe ESTA aanvragen. Je mag op je ESTA ook binnen de 90 dagen vrij reizen tussen de Verenigde Staten, Mexico, de Caribische eilanden en Canada. Let er wel op dat je dan alleen over de grond of het water naar Canada gaat. Wanneer je per vliegtuig gaat moet je een eTA aanvragen in Canada.

Kosten

Een ESTA aanvragen via de officiële website kost $14 per persoon. Je kan via de website betalen met diverse credit cards en Paypal.

ESTA vragen

Hoe ESTA aanvragen? Vraag je ESTA aan via deze website.
Wat kost een ESTA aanvraag? Een ESTA aanvraag kost $14 p/p.
Hoe lang is een ESTA geldig? Maximaal 2 jaar tenzij je reispapieren tussendoor verlopen zijn. Een nieuw paspoort betekent een nieuwe ESTA aanvraag.
Hoe lang mag je naar Amerika op een ESTA? Je mag maximaal 90 dagen reizen.
Heb ik voor Miami een ESTA nodig? Ja, voor alle bestemmingen in de VS moet je in het bezit zijn van een goedgekeurde ESTA.
Heb ik voor Miami een Visum nodig? Nee, In de meeste gevallen is een ESTA voldoende voor een vakantie naar Miami.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.