Wanneer je aan Miami denkt dan denk je aan prachtige stranden. Ter hoogte van 5th street, net boven South Point Beach begint het beroemde South Beach.

South Beach
Het strand van South Beach.

South Beach

Dit strand is misschien wel het beroemdste strand van allemaal. Hier kom je om te zien en gezien te worden net zoals de wereldberoemde sterren die je hier zomaar tegen het lijf kan tegen komen. South Beach is officieel gezien tussen 1st Street en 23rd Street maar het gebied waar het om gaat begint ter hoogte van 5th Street en loopt door tot circa 15th Street. Naast het strand ligt het Lummus Park waardoor dit deel van het strand ook wel Lummus Park Beach wordt genoemd. Langs dit strand loopt ook de beroemde Ocean Drive met de vele bars, hippe strandtenten en nachtclubs waarin je van het ene feest in het andere valt. Naast zonnen en feesten is er op South Beach ook een hoop moois te vinden. Zo staat dit gebied ook bekend om de Art Deco architectuur, de pastel gekleurde gebouwen langs Ocean Drive. De fraai gekleurde strandhuisjes van de lifeguards maken de sfeer helemaal compleet.

Kaart


Kaart en route naar South Beach in Google Maps.

Parkeren

Je kan in de buurt parkeren op de South Beach Parking of Miami Beach Parking Garage. Dit zijn kleine parkeerplaatsen met soms een deel valetparking. Doordeweeks is het tarief enkele $ per uur maar in het weekend gaat het tarief hier flink omhoog, richting de 20$, of je nu kort of lang wil parkeren.

Openingstijden: 24/7
Adres: 424 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten
Adres: 200 7th St, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

Bezienswaardigheden

Art Deco District

In dit gebied tref je de grootste collectie moderne Art Deco architectuur ter wereld. In dit gebied staan de honderden pastel gekleurde gebouwen. De vele hotels, clubs, restaurant en bars zijn in de avonden tevens prachtig verlicht. In dit gebied worden diverse tours georganiseerd waarvoor je kan reserveren.

Openingstijden: 24/7
Toegang: gratis
Adres: 1001 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

Lummus Park

Lummus Park is een park naast Ocean Drive, tussen 5th en 15th Street. In het park zijn sportvelden, barren en wandelpaden. Het golvende wandelpad, De Promenade, tussen het gras en het zand loopt zelfs door tot 21th street. Het park is tevens versierd met vele palmbomen. In het park worden regelmatig fotoshoots gehouden van mensen die gezien willen worden maar ook van de beroemde Ocean Drive met de gekleurde gebouwen welke ‘s avonds verlicht worden. Dit gebied was regelmatig het podium van de televisieserie “Miami Vice”.

Openingstijden: 24/7
Toegang: gratis
Adres: 1130 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

Casa Casuarina

Deze villa staat ook bekend als Versace Manion en is een klein paleis aan Ocean Drive in het Art Deco-district. De in 1997 vermoorde Gianni Versace liet het huis versieren met vele fresco’s en mozaïeken. Sinds 1999 is het huis in handen van Barton G. Weis die er een hotel van heeft gemaakt.

Toegang: Je kan hier eten of een kamer reserveren
Adres: 1116 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

Links

FAQ

Waar ligt South Beach?

Het strand van South Beach is te vinden tussen 5th Street en 15th Street en ligt ten oosten van Lummus Park en Ocean Drive.

Wat zijn de openingstijden van South Beach?

Het strand van South Beach is 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week.

Wat kost South Beach?

Het strand bezoeken is gratis. Voor een parasol, strandbed en bijvoorbeeld water betaal je de hoofdprijs.

Kan je fietsen huren in South Beach?

Je kan hier zeker fietsen huren om South Beach en Art Deco District te verkennen.

Waar parkeren bij South Beach?

Je kan je auto parkeren bij bijvoorbeeld South Beach Parking of Miami Beach Parking Garage. Deze zijn wel vaak druk en in het weekend betaal je ook hier de hoofdprijs.

NB: deze website is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug voor meer informatie over de stranden van Miami.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Miami stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*